lørdag den 13. februar 2016

Kort med Cottage Cutz dies og en lille tut på nogle hjemmelavede blomster

Kort med Cottage Cutz dies og en lille tut på nogle hjemmelavede blomster

Det er altså ingen sag at lave de dejligst kort når man bruger Cottage Cutz dies. Jeg elsker det udtryk man kan give figurerne når man få samlet de udskårne dele. Jeg har forelsket mig i disse detaljerede dies som Heidi har mange forskellige af i sin shop.


På dette billede kan I se det lidt bondegårds inspirerede kort jeg har lavet. Kortet er min fortolkning af et kort, jeg har set på nettet på et tidspunkt.
Her kan I se de Cottage Cutz og Spellbinder dies jeg har brugt til mit kort. Jeg valgte dog ikke at tage traktoren med, da der ikke var plads på mit kort. Men man kunne jo vælge at skifte træet ud med en traktor.


Her kan I se de udskårne og sværtede figurer inden jeg samlede kortet. Jeg har valgt at sværte figurerne lidt med Distress Ink for at give dem lidt mere liv. Dette kan dog sagtens undlades.


Her ser I delene samlet til et lille motiv.
Som I nok allerede har fundet ud af, elsker jeg at lave mine egne blomster. Jeg har lavet de små blomster, som kortet er pyntet med selv. De er nemme at lave og kræver kun lidt fingersnilde og tålmodighed.


Her kan I se de blomster, jeg har lavet. Jeg har lavet en lille tut på, hvordan blomsterne er lavet.


Her kan I se de materialer som jeg har brugt til blomsterne. Jeg har brugt en lille punch fra Easy Punch men man kan bruge næsten alle blomster punches i størrelsen ca. 1,5 cm.Jeg har punchet en stak blomster ud i en rest råhvidt karton. Jeg klipper lidt op mellem hvert ”blad” på blomsten, ikke helt ind til midten bare et lille bitte snit ind mod midten.


Jeg har til disse blomster valgt at brug Distress Ink på begge sider men man kan også vælge at bruge farvet karton eller bare lade blomsterne være råhvide.Efter at blomsterne er klippet i kanten og farvet med Distress Ink laver jeg med min lille ”syl” eller med en stor stoppenål et hul i midten som jeg kan komme støvdragerne igennem . Når jeg former mine blomster bruger jeg altid en blød gummimåtte (f.eks. bagsiden af en gammel musemåtte).


Så er det tid til at forme blomsterne lidt med et prægeredskab. Her lille færdige blomst består af to punchede blomster. Den ene blomst formes som en lille skål ved at køre prægeredskabet rundt på hvert lille blad så det danner en lille ”skål”. Den anden formes også på hvert lille blad men når dette er gjort vender jeg blomsten om og former den i midten så bladene løfter sig fra det bløde underlag. På billedet er der til tre færdige blomster.Her ser I de formede blomster og støvdragerne, inden jeg har samlet dem. På billedet er der materialer til fire færdige blomster. Jeg bruger en to stængler støvdragere til hver blomst. Hvis du tager to stængler støvdragere og folder dem på midten sådan at du får fire små hoveder mellem dine fingre kan du stoppe trådene ned gennem det hul du har lavet i midten af den første formede blomst. Det skal være den blomst du har formet som en lille skål der skal være først/øverst. Nu kan du så trække den anden lille punchede blomst på støvdragernes tråd. Jeg har puttet en lille smule lim mellem støvdragernes hoveder og kartonen og mellem hvert lag karton.

Her kan I se det færdige resultat. Jeg har efterhånden lavet disse blomster i mange farver og jeg har også lavet en del i råhvid karton, hvor jeg bare har valgt at bruge forskellige farver af støvdragere.

Mange tak fordi I kiggede forbi.

Jeg håber, at jeg har kunne være med til at give jer inspiration til at komme lidt i gang med nogle hjemmelavede blomster.

Dies og materialer finder I i Heidis veludstyrede shop.


Mange kærlige hilsner fra Jette

7 kommentarer:

 1. ELSKER dit super søde kort søde Jette...
  Hvor er det bare super kært.
  Og dine blomster er Så fine.
  ha en skøn weekend.
  Knus Heidi

  SvarSlet
 2. Super flot kort. Jette
  Du er en sand mester i blomster.

  SvarSlet
 3. Super flot kort. Jette
  Du er en sand mester i blomster.

  SvarSlet
 4. Vildt sødt kort du har lavet :-) Rigtig god weekend

  SvarSlet
 5. Super sødt kort! Og giver dig helt ret i, at cottage cutz dies er fantastiske! Og elsker de små blomster - det er så hyggeligt at sidde og nusse med, og vide man har lavet det hele selv "fra bunden"...! ;)

  SvarSlet
 6. så flotte og nemme at lave :) også sødt kort :)

  SvarSlet
 7. Herligt kort og fine blomster.

  SvarSlet