lørdag den 6. september 2014

Pop Up Box kort


Så' det lørdag og der er måske tid til lidt kaffe-/thehygge med bedsteveninderne? I hvertfald har det været min inspiration til dette pop up box kort, som jo kan pyntes på et hav af forskellige måder.
Det smarte er, at det 'ser ud af noget' og pynter fint på et gavebord. Desuden kan det klappes sammen og sendes i en alm. C5 kuvert (ihvertfald den størrelse, jeg har lavet af et stykke A4 karton).

I lang tid havde jeg selv gået og troet, at denne type kort, var svære at lave. Men det er de slet ikke ;o). Længere nede finder du en vejledning, som jeg håber, du finder snild og lige til at gå til.

Kortet er lavet på råhvidt karton, der er beklædt med lækkert karton fra denne blok. Alle kanter er sværtet med Frayed burlap. Pynten er lavet med sæt fra Sizzix. Lige netop dette sæt er ikke i shoppen, men du finder en masse andre lækre sæt med stempler og dies lige hér. Tekststemplet synes jeg er super sødt og oplagt i denne sammenhæng. Sværten er denne hér. Labelen, som teksten er stemplet på, er denne fine én.

Herunder lidt detaljebilleder af kortet.
 
Vejledning
 
Du skal bruge følgende:
 • A4 karton
 • Falseben
 • Lineal
 • Kniv eller skæremaskine
 • Dobbeltklæbende tape
 • Gennemsigtigt folie (jeg har brugt overhead plastik)
 • Diverse pynt, papir, sværte m.m.
 
Trin 1
Tag et stykke A4 karton og skær det til, så dimensionerne er H16½xB29,7cm.
 
Trin 2
Vandret scores nu en linie på tværs 7½cm nede fra øverste kant.
 
Trin 3
Scor derefter 4 lodrette linier ved hhv. 7, 14, 21 og 28cm.
 
Trin 4
Skær slidser som vist herunder og skær den øverste del af den smalle flap.
Slidserne skæres, så kortets bund er 9cm højt og flapperne 7½cm lange.
 
 
Trin 5
Skær også 2 små stykker, der hver måler H2½xB12cm.
Scor begge stykker i begge sider 2½cm inde. Disse 2 stykker skal monteres inde i boxen (når den er dekoreret), og fungerer som baggrund for de elementer, du ønsker at få til at svæve i midten af dit kort.
 
Trin 6
Kortet kan nu dekoreres med lækkert papir og elementer til at svæve i midten. Alt det mønstrede papir, jeg har anvendt er skåret 2mm mindre i både højde og bredde i fht. det felt, det skal monteres på.
 

Jeg håber, du fandt indlægget inspirerende og DIY'en til at gå til.

Med ønsket om en rigtig dejlig lørdag.
Kærlig hilsen Anette

1 kommentar:

 1. Super godt indlæg med en Pop Up box, har aldrig prøvet det, men den ser nemmere ud nu, da du har lavet billeder og en vejledning. Tak for det
  Rikke

  SvarSlet