lørdag den 30. januar 2016

Duftende tags i vintage stil

Jeg elsker tags i alle størrelser og farver. Jeg laver MANGE tags i løbet af et år. Der er så mange muligheder, og ofte er det jo "nok" med en tag i stedet for et kort. Jeg så en ide for noget tid siden på Pinterest, som jeg simpelthen måtte prøve "engang ved lejlighed"... 


Til basis skal man ikke bruge ret meget:
En af mine favoritter - Die-Namics tags die sættet
Diverse bånd/snor - bl.a. kan dette fra Freckled Fawn bruges
2 små punch til at lave hul-forstærkere 
Stødt kanel
Vanilje Aroma
Instant kaffe
Vand
Bagepapir/plade/ovn

Derudover er det bare at smutte i gemmerne efter 
stempler, sværte, nips og pynt...


Jeg fik lavet en masse tags i diverse størrelser. Lavede huller i de fleste af dem. Lavede mørkebrune hul-forstærkere med de små punch. Og satte snor i nogle tags. Vent evt. med at sætte snor i alle sammen...! 


SÅ kommer det sjove... Lav en stærk blanding af instant kaffe og kom ca. 1 spsk. vanilje aroma i kaffen. Dyp tags i blandingen i ca. 20 sek. og placer de våde tags på en bageplade med bagepapir.


Imens de er våde drysses et fint lag stødt kanel på tags. Nu skal de "bage" i ovnen ved 200 grader i ca. 3 minutter.Tjek om de er HELT tørre. Evt. vend dem rundt og giv dem 1 minut mere med bagsiden op ad. Herefter kan du "nuldre" det meste af det overskydende kanel af igen. Og VUPTI har du en stak velduftende tags klar til at blive pyntet...! Kør dem evt. igennem big shotten igen/læg dem i pres, for at glatte dem lidt ud. 

Nu er det kun fantasien der sætter grænser. Jeg dykkede ned i Memento sværtediverse stempler, embossingpulver, charms, blomster etc. Alle kanter fik lige en tur med min favorit Distress Ink Vintage Photo. Der blev sat diverse bånd i. 

NB: Disse tags bør opbevares i fx. en zip lock pose eller lufttæt beholder, for at bevare aromaen/duften!!
Som en ekstra bonus ved dette hyggelige lille projekt: HELE huset dufter skønt af kaffe, vanilje og kanel...! :)

God fornøjelse - TAK fordi du kiggede med! 

2 kommentarer: